Magyarország Kormánya - Európai Regionális Fejlesztési Alap - Széchenyi 2020

Zöld Nemzeti Bajnokok előminősítés


A hazai zöldgazdaság célzott megerősítése

Magyarország Kormányának kiemelt célja a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása. Az egyre inkább erősödő zöldgazdaságba szükséges az eddigieknél nagyobb mértékű bekapcsolódása a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, legyen szó az energiahatékonysági beruházásokat kiszolgálni képes gyártó vállalkozásokról, másodlagos forrásból származó alapanyagot felhasználó gyártókról, a víz felhasználás hatékonyság növelését szolgáló, vagy éppen az elektromobilitási beruházásokat ipari oldalról kiszolgálni képes gyártó vállalkozások megerősítéséről.

A Magyar Multi Program (GINOP-1.1.4-16) részeként megvalósuló Zöld Nemzeti Bajnokok előminősítésre történő regisztráció és a folyamatban való részvétel feltétele a fejlesztési forráshoz (GINOP 1.2.11-20) való hozzáférésnek.
 
Az előminősítési folyamat lépései
 
1.    Regisztráció a znb.ifka.hu oldalon.
A folyamat első lépése a www.znb.ifka.hu oldalon való regisztráció. Egy vállalkozás kizárólag egy alkalommal tud regisztrálni, amelyhez e-mail cím, valamint jelszó megadása szükséges.

2.    Alapadatok kitöltése a részvételi feltételek automatikus ellenőrzéséhez.
A regisztrációt követő első belépéskor a vállalati név és érvényes adószám megadása szükséges, hogy a regisztrált profilt az adott céghez tudja társítani a rendszer. Ez alapján történik a részvételi feltételek automatikus ellenőrzése.

3.    Előminősítési űrlapok kitöltése és beküldése.
A rendszer automatikus üzenet formájában tájékoztatást küld a vállalkozás számára, hogy megfelelt-e a részvételi feltételeknek. Amennyiben igen, úgy ezt követően a levélben meghatározott időponttól (várhatóan június második felétől) lesz lehetőség az előminősítésre történő jelentkezésre a vállalat fiókjában található űrlap kitöltésével.

4.    Értékelés és megfelelőség esetén a „Zöld Nemzeti Bajnok Előminősítési Tanúsítvány” kézhez kapása.
Az előminősítés folyamata egy Tanúsítvány kiállításával zárul, amely a megfelelés igazolódása esetén a vállalkozást feljogosítja a GINOP 1.2.11-20 forrás keretében pályázata benyújtására.

5.    Pályázás fejlesztési forrásra (GINOP 1.2.11-20).

Az Előminősítési felhívás itt elérhető.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.