Magyarország Kormánya - Európai Regionális Fejlesztési Alap - Széchenyi 2020

Zöld Nemzeti Bajnokok előminősítés


A hazai zöldgazdaság célzott megerősítése

Magyarország Kormányának kiemelt célja a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása. Az egyre inkább erősödő zöldgazdaságba szükséges az eddigieknél nagyobb mértékű bekapcsolódása a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, legyen szó: az energiahatékonysági beruházásokat kiszolgáló, másodlagos forrásból származó alapanyagot felhasználó vagy előállító, egyszer használatos műanyag termékeket kiváltó, a víz felhasználás hatékonyság növelését szolgáló, vagy éppen az elektromobilitási beruházásokat ipari oldalról kiszolgálni képes gyártó vállalkozások megerősítéséről.

A  Zöld Nemzeti Bajnokok előminősítésre történő regisztráció és a folyamatban való részvétel feltétele a kapcsolódó VEKOP 1.2.8-20 fejlesztési forráshoz való hozzáférésnek.
Az előminősítés több ütemben valósul meg, az egyes szakaszokhoz tartozó dátumok és témakörök a znb.ifka.hu oldalon kerülnek publikálásra.

Az előminősítési folyamat lépései


1.    Regisztráció a znb.ifka.hu oldalon.
A folyamat első lépése a www.znb.ifka.hu oldalon való regisztráció. Egy vállalkozás kizárólag egy alkalommal tud regisztrálni, amelyhez e-mail cím, valamint jelszó megadása szükséges.

2.    Alapadatok kitöltése a részvételi feltételek automatikus ellenőrzéséhez.
A regisztrációt követő első belépéskor a vállalati név és érvényes adószám megadása szükséges, hogy a regisztrált profilt az adott céghez tudja társítani a rendszer. Ez alapján történik a részvételi feltételek automatikus ellenőrzése.

3.    Előminősítési űrlapok kitöltése és beküldése.
A rendszer automatikus üzenet formájában tájékoztatást küld a vállalkozás számára, hogy megfelelt-e a részvételi feltételeknek. Amennyiben igen, úgy ezt követően a levélben meghatározott időponttól lesz lehetőség az előminősítésre történő jelentkezésre a vállalat fiókjában található űrlap kitöltésével.

4.    Értékelés és megfelelt vállalkozás esetén a „Zöld Nemzeti Bajnok Előminősítési Tanúsítvány” kibocsátása.
Az előminősítés folyamata egy tanúsítvány kiállításával zárul, amely a megfelelés igazolódása esetén a vállalkozást feljogosítja a kapcsolódó források keretében pályázata benyújtására.

5.    Pályázás fejlesztési forrásra a ráépülő felhívásból (VEKOP 1.2.8-20).

Az Előminősítési felhívás itt elérhető.
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.